PM Malaysia, Presiden Palestin bincang hubungan dua hala, COVID-19 menerusi telefon

KUALA LUMPUR, 6 April — Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Presiden Palestin Mahmoud Abbas pada Isnin mengadakan perbincangan menerusi telefon, berkaitan beberapa isu termasuk hubungan dua hala dan pandemik COVID-19, lapor agensi berita Palestin (WAFA).

Abbas turut mengucapkan tahniah kepada Muhyiddin atas pelantikannya sebagai Perdana Menteri dan menekankan mengenai pentingnya meningkatkan kerjasama serta hubungan dua hala kedua-dua negara.

Presiden itu turut menzahirkan harapannya, kerajaan dan rakyat Malaysia berjaya mengharungi perjuangan memerangi pandemik COVID-19, sambil menekankan kesediaan Palestin meneruskan kerjasama dengan Malaysia dalam pelbagai bidang.

Sementara itu, Muhyiddin turut menyuarakan sokongan Malaysia terhadap isu Palestin, dan hasrat meneruskan jalinan kerjasama untuk mengukukuhkan lagi hubungan kedua-dua negara.

Beliau turut mempelawa Abbas melawat Malaysia selepas berakhirnya krisis COVID-19, dan mendoakan keamanan, keselamatan rakyat Palestin dan mereka mencapai impian untuk membentuk perpaduan, meraih kebebasan dan kemerdekaan.

— BERNAMA

Similar Posts:

Share:

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

nineteen + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tatal ke atas
Telegram Pejabat Perdana Menteri