Writings

LATEST BLOG POSTS

 • GABUNGAN UMNO DAN PAS
  1. Gabungan PAS dan UMNO ini agak menarik kerana asas perpecahan dan penubuhan PAS dahulu belum selesai. Ulama UMNO keluar UMNO untuk menubuh PAS kononnya kerana Islam. Lagipun semasa kepimpinan UMNO yang lepas, salah satu sebab penggabungan bahkan kerjasama UMNO dan PAS tidak berlaku adalah kerana PAS telah mengkafirkan UMNO.… Read more »
 • A GENOCIDAL STATE
  1. Malaysia does not recognise Israel; has no diplomatic relation with it, does not allow Malaysians to visit Israel and does not allow Israelis to visit Malaysia.2. This is the only country in the world that Malaysia treats in this manner. Why? 3. In the first place Israel was created… Read more »
 • THE RULE OF LAW
  1. Among the most important objectives of Pakatan Harapan when it was struggling to overthrow the kleptocratic government of Najib Razak was the restoration of the Rule of Law. Najib had ignored the law when it suited him. In fact the laws were abused in order to oppress the people.… Read more »
 • MEMPERASUAHAN ORANG MELAYU
      1. Saya tidak tahu samada “memperasuahan” adalah satu perkataan dalam bahasa Melayu. Tetapi sama ada perkataan ini ada atau tidak, perbuatan memperasuahan memang kerap dilakukan dalam masyarakat manusia. Maknanya ialah perbuatan menyemai sifat buruk ini dalam masyarakat sehingga menjadi sebahagian dari budayanya. Masyarakat yang terima budaya ini, tidak… Read more »
 • Selamat Menyambut Maulidur Rasul
  Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Alhamdulillah setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Allah Subhanahu Wa Ta’ala kerana kita dapat Menyambut Maulidur Rasul pada tahun ini. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, ahli keluarga dan para sahabat baginda seluruhnya. Islam yang dibawa oleh Rasulullah sallallahu alaihi wasallam merupakan bukan… Read more »