Language: English | Malaysia
TPM
  • PUTRAJAYA, 18 Feb - Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pendidikan, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyaksikan penyerahan sumbangan barangan musolla dan peralatan sukan oleh Yayasan Sukarelawan Siswa (YSS) yang diwakili oleh Pengerusinya, Datuk Zuraidah Atan (kanan) kepada Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan, Tan Sri Dr Madinah Mohamed untuk sekolah-sekolah di Kelantan yang terjejas banjir di Kementerian Pendidikan di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 19 Feb - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Norainee Abdul Rahman, bersama Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai serta isteri, Datin Seri Lee Su Loo, bergambar kenangan ketika hadir di majlis Rumah Rerbuka Tahun Baru Cina, di Wisma MCA di sini, hari ini.

  • PUTRAJAYA, 24 Feb - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin bersalaman dengan Valerie Amos ketika menerima kunjungan hormat Setiausaha Rendah Hal Ehwal Kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

  • PUTRAJAYA, 24 Feb - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menunjukkan buku Pelan Tranformasi Minda ke Arah Negara Bersih, Indah dan Sejahtera sambil disaksikan oleh Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan (dua,kiri) selepas melancarkan pelan tranformasi itu, di sini, hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM