Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 25 Sept - Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pendidikan Tan Sri Muhyiddin Yassin menyampaikan anugerah kecemerlangan kepada pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Naim Lil Banat, Kelantan, Maimunah Ismail (kanan) selepas merasmikan majlis penutupan Multaqa Pengetua dan Guru Besar Institusi Pendidikan Agama dan Anugerah Kecemerlangan Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) 2014 dekat Kajang di sini, hari ini.

  • PETALING JAYA, Sept 25 - Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin taking a photograph with the recipients after presenting Jeffrey Cheah Foundation Scholarship and Awards Ceremony 2014 here today.

  • KUALA LUMPUR, 28 Sept - Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mengiringi Timbalan Perdana Menteri, Tan SriMuhyiddin Yassin ketika melawat ruangan pameran KL Converge di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur di sini baru-baru ini.

  • SEPANG, 28 Sept - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berdoa bersama ahli keluarga terdekat sebelum berlepas ke Arab Saudi pada Ahad untuk mengerjakan ibadat haji.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM