Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 16 Okt - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika merasmikan Pameran dan Persidangan Antarabangsa Teknologi Hijau dan Eko Produk (IGEM2014) di Pusat Konvension Kuala Lumpur di sini, hari ini.

  • PUTRAJAYA, 19 Okt - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menerima momento daripada Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa sambil disaksikan oleh bekas Presiden Pertubuhan Komanwel bagi Pentadbiran Awam dan Pengurusan (CAPAM), Paul Zahra (kiri), Presiden of Public Governance International, Jocelyne Bourgon (kanan) dan Wakil Sekretariat Komanwel, Joa Nwasike (dua, kanan) pada majlis perasmian CAPAM 2014 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 20 Okt - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin (kiri) melancarkan Pameran Intrade dan Minggu Fesyen Malaysia di Menara MATRADE di sini hari ini.

  • PUTRAJAYA, 21 Okt - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri G. Palanivel (kanan) dan Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Mahdzir Khalid sebelum mempengerusikan Mesyuarat Majlis Sumber Air Negara kali ke-9 di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM