Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 9 Dis - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin merangkap Menteri Pendidikan melancarkan laman web Penyediaan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi), PPPM (PT) 2015-2025 pada majlis pelancaran dialog PPPM di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 9 Dis - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin beramah mesra dengan Timbalan Ketua Setiausaha Persekutuan Belia China dan Naib Presiden Persatuan Sukarelawan Belia Muda China, Yang Song (dua, kiri) pada sesi bergambar bersama 100 orang belia dari negara China yang mengadakan kunjungan balas ke Malaysia di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 9 Dis - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin (empat,kiri) bergambar kenangan bersama pemenang Kategori 'Top Corporate Governance Recognition' pada Majlis Anugerah 'Minority Shareholder Watchdog Group (MSWG) Asean Corporate Governnance Transparency Index, Finding and Recognition 2014' di Pusat Konvensyen Sime Darby di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 10 Dis - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Menteri Pendidikan ketika sesi bergambar dengan sebahagian pesara-pesara kanan Kementeria Pendidikan di Majlis Jasamu Dikenang di sini, hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM