Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 19 April - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri Puan Sri Noorainee Abdul Rahman bersama Presiden Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) Alumni Tan Sri Sallehuddin memotong kek ulang tahun ke-25 Alumni PTD sempena majlis makan malam jubli perak Alumni PTD di sini, malam ini.

  • KUALA LUMPUR, 20 April - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin turut meluangkan masa menyaksikan Kejohanan Golf Terbuka Malaysia di Kuala Lumpur Golf & Country Club (KLGCC) di sini hari ini.

  • PUTRAJAYA, 21 April - Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pendidikan, Tan Sri Muhyiddin Yassin mempengerusikan mesyuarat dengan Majlis Profesor Negara (MPN) di Dewan Kementerian Pendidikan di sini, hari ini.

  • PUTRAJAYA, 22 April - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mempengerusikan mesyuarat dengan Jawatankuasa Naib Canselor/Rektor Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di Kementerian Pendidikan di sini hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM