Language: English | Malaysia
TPM
  • PUTRAJAYA, 27 Jan - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mempengerusikan mesyuarat perjumpaan dengan Kongres Kesatuan Guru di Kementerian Pendidikan di sini hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 27 Jan - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin (depan, lima, kiri) bergambar bersama sebahagian penuntut universiti pada Majlis Makan Malam Perdana sempena Persidangan Parlimen Mahasiswa Sesi Pertama 2015 di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 29 Jan - Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pendidikan Tan Sri Muhyiddin Yassin (tiga kiri) melihat lembaran buku 'Menelusuri Memori Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu' ketika merasmikan Menara Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu (IPGKBM) Lembah Pantai di sini hari ini.

  • PUTRAJAYA, 29 Jan - Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pendidikan, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin (dua kiri), menyampaikan Anugerah Tangan Emas Perdana Menteri kepada pemenang kategori Pelajar, Muhammad Hafiz Rohani pada majlis penyampaian anugerah itu di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), di sini, hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM