Language: English | Malaysia
TPM
  • MUAR, 23 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman memotong kek sempena sambutan majlis rumah terbuka Hari Raya Aidilfitri 2014 Parlimen Pagoh di Kompleks Seri Pekembar, Pagoh di sini hari ini.

  • ALOR SETAR, 24 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin (dua, kanan) melihat buku-buku yang dijual di luar dewan selepas merasmikan persidangan ke-23 Persatuan Ahli Sejarah Asia Antarabangsa (IAHA 2014) di Dewan TH Hotel Kepala Batas di sini hari ini.

  • ANKARA, 28 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berbual dengan Timbalan Gabenor Ankara, Hayrettin Balcioglu (tengah) setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Ankara untuk menghadiri majlis angkat sumpah Presiden Turki yang baharu, Recep Tayyip Erdogan di sini, Khamis.

  • SIPITANG, 30 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin (tengah) bersama Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman (dua, kiri) memukul alat muzik tradisional iaitu 'kulintangan' sebagai simbolik perasmian Festival Gata Sipitang Antarabangsa 2014 di sini hari ini.

News

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM