Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 23 Nov - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bergambar bersama mahasiswa dan mahasiswi di Majlis Makan Malam Penutup Persidangan Mahasiswa Nasional di Dewan Tun Razak, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini,malam ini.

  • CAMERON HIGHLANDS, 24 Nov - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mempengerusikan Mesyuarat Khas Bencana Banjir Kilat dan Tanah runtuh di Cameron Highlands bagi kali ke-3 yang diadakan di Pejabat Daerah dan Tanah Cameron Highlands hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 25 Nov - Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil (dua, kiri), Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin (dua, kanan) dan Ketua Puteri Umno, Mas Ermieyanti Samsudin hadir pada Majlis Perasmian Serentak Tiga Sayap Wanita, Pemuda dan Puteri Umno sempena Perhimpunan Agung Umno ke-68 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 26 Nov - Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin beramah mesra dengan Perwakilan Pelajar Luar Negara ketika mengadakan pertemuan bersama Kelab Umno Luar Negara bersempena Perhimpunan Agung Umno 2014 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM