Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA PILAH, 22 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semasa menyampaikan ucapan perasmian pada majlis Perasmian Hari Koperasi Negara di Stadium Mini Kuala Pilah di sini, hari ini.

  • MUAR, 23 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman memotong kek sempena sambutan majlis rumah terbuka Hari Raya Aidilfitri 2014 Parlimen Pagoh di Kompleks Seri Pekembar, Pagoh di sini hari ini.

  • ALOR SETAR, 24 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin (dua, kanan) melihat buku-buku yang dijual di luar dewan selepas merasmikan persidangan ke-23 Persatuan Ahli Sejarah Asia Antarabangsa (IAHA 2014) di Dewan TH Hotel Kepala Batas di sini hari ini.

  • ANKARA, 28 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berbual dengan Timbalan Gabenor Ankara, Hayrettin Balcioglu (tengah) setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Ankara untuk menghadiri majlis angkat sumpah Presiden Turki yang baharu, Recep Tayyip Erdogan di sini, Khamis.

News

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM