Language: English | Malaysia
TPM
  • KUCHING, 27 Okt - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menyaksikan penyerahan replika kunci bangunan Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) serta Institut Kesihatan dan Perubatan Komuniti yang baru kepada Naib Canselor Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) Prof Dr Mohammad Kadim Suaidi (tiga dari kanan) pada majlis perjumpaan khas bersama warga Unimas di sini hari ini.

  • MELAKA, 27 Okt - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin (dua dari kiri) disertai Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Idris Haron (kiri) dan Presiden Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI) Tan Sri Mohd Ali Rustam (tiga dari kiri) bergambar bersama penerima anugerah selepas merasmikan Konvensyen DMDI ke-15 di sini malam ini.

  • PUTRAJAYA, 28 Okt - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mempengerusikan Mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri kali ke-122 di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 28 Okt - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tertarik dengan watak Wayang Kulit yang dimodenkan sebagai watak adiwira popular 'Superman' ketika mengadakan lawatan di tapak pameran Fakulti Pendidikan Universiti Teknologi Mara (UiTM) selepas merasmikan Kongres dan Pameran Warisan Melayu Sedunia di Pusat Pameran dan Konvension MATRADE di sini, hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM