Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 21 Nov - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin (tengah) bergambar bersama para pemenang Hadiah Sastera Perdana pada majlis penyampaian Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2014 di sini, hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 23 Nov - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bergambar bersama mahasiswa dan mahasiswi di Majlis Makan Malam Penutup Persidangan Mahasiswa Nasional di Dewan Tun Razak, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini,malam ini.

  • CAMERON HIGHLANDS, 24 Nov - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mempengerusikan Mesyuarat Khas Bencana Banjir Kilat dan Tanah runtuh di Cameron Highlands bagi kali ke-3 yang diadakan di Pejabat Daerah dan Tanah Cameron Highlands hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 25 Nov - Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil (dua, kiri), Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin (dua, kanan) dan Ketua Puteri Umno, Mas Ermieyanti Samsudin hadir pada Majlis Perasmian Serentak Tiga Sayap Wanita, Pemuda dan Puteri Umno sempena Perhimpunan Agung Umno ke-68 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

News

Speeches

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM