Language: English | Malaysia
TPM
  • KUALA LUMPUR, 15 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika majlis Pray For Malaysia Malam Cinta Rasul sempena sambutan hari kemerdekaan ke-57 dan ulang tahun ke-40 Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) di Dataran Merdeka di sini, malam ini.

  • JOHOR BAHARU, 16 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sambil diperhatikan oleh Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin meletakkan replika kunci sebagai sembolik merasmikan penutupan Karnival Pengajian Tinggi Negara Kali Ke-10 di Dataran Universiti Teknologi Malaysia (UTM) , Johor Baharu di sini hari ini.

  • KOTA TINGGI, 16 Ogos - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dan Ketua Umno Bahagian Kota Tinggi Datuk Daeng A Malik Daeng A Rahman(tiga kiri) menderma ke dalam Tabung Kemanusiaan Palestin sebagai tanda pelancaran tabung itu pada majlis muafakat raya Kota Tinggi di Padang Bukit Kerajaan Kota Tinggi di sini hari ini.

  • KUALA LUMPUR, 17 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menerima cenderahati berupa potret wajah beliau daripada Presiden Kongres Indian Muslim Malaysia (KIMMA), Datuk seri Syed Ibrahim Kader (depan, tiga kiri) selepas merasmikan Persidangan Perhimpunan Agung KIMMA Ke-38 di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

News

TPM
"Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan. Jalur Gemilang bukan sekadar sehelai kain berwarna yang dinamakan bendera, tetapi ia merupakan lambang dan simbol kedaulatan negara yang punya makna besar dan mendalam ertinya"

TPM

TPM